Contact      Download onze App.      Disclaimer 
GRENZELOOS FISCAAL logo
Zoek op trefwoord.
   Rechtsvormen   Structuren   Fiscaal Internationaal   Onze Werkwijze 
Keuze van rechtsvorm | Veel voorkomende buitenlandse rechtsvormen
LLP (Limited Liability Partnership)
Cypriotische private limited company
Hongkong Ltd
Stichting Particulier Fonds (Curaçao)
E-zone vennootschappen (Curaçao)
Jebel Ali offshore company (Dubai)
Spaanse ETVE
Bulgaarse EOOD/OOD
Sinds 1 juli 2007 is Bulgarije lid van de EU en waarschijnlijk is dit land nog steeds niet goed bekend bij het grote publiek. Hoewel de bureaucratie in Bulgarije hoog is, biedt Bulgarije toch (fiscale) mogelijkheden.
Net zoals in Nederland kent Bulgarije het onderscheid tussen een besloten vennootschap (OOD/EOOD) of naamloze vennootschap (AD). De meest voorkomende vorm is de OOD. De afkorting EOOD wordt gebruikt voor een OOD met slechts 1 aandeelhouder. Een OOD/EOOD is vergelijkbaar met de Nederlandse B.V. Het minimum aandelenkapitaal bedraagt BGN 2 (circa € 1). Een OOD/EOOD moet minimaal 1 directeur hebben. Er geldt geen restrictie ten aanzien van de nationaliteit, woonplaats of rechtsvorm van de aandeelhouder. De directeur moet een natuurlijk persoon zijn.
Het vennootschapsbelastingtarief in Bulgarije is thans met 10% het laagste binnen de EU. Er geldt een vrijstelling voor ontvangen dividenden van EU-vennootschappen. Het algemene tarief van dividendbelasting bedraagt 5%. Voor dividendbetalingen aan EU-holdingvennootschappen (en enkele Zwitserse vennootschappen) geldt een tarief van 0%. De bronbelasting op rente en royalty's bedraagt 10%, doch wordt verlaagd tot 5% voor betalingen aan gelieerde vennootschappen binnen de EU. Ook het inkomstenbelastingtarief behoort met 10% (en 15% voor zelfstandigen) tot het laagste in de EU. Bulgarije heeft inmiddels met een groot aantal landen belastingverdragen gesloten.
Onze adviseur staan graag voor u klaar om u meer informatie over Bulgarije te verstrekken.
Terug terug naar Rechtsvormen
Grenzeloos Fiscaal is een initiatief van Zummum Finance & Tax Law.  
Zummum logo
Openbaar aanbevelen op Google