Contact      Download onze App.      Disclaimer 
GRENZELOOS FISCAAL logo
Zoek op trefwoord.
   Rechtsvormen   Structuren   Fiscaal Internationaal   Onze Werkwijze 
Keuze van rechtsvorm | Veel voorkomende buitenlandse rechtsvormen
LLP (Limited Liability Partnership)
Cypriotische private limited company
Hongkong Ltd
Stichting Particulier Fonds (Curašao)
E-zone vennootschappen (Curašao)
Bulgaarse EOOD/OOD
Spaanse ETVE
Jebel Ali offshore company (Dubai)
Begin jaren 2000 is in Dubai de offshore company in de Jebel Ali Free Zone (JAFZ) ge´ntroduceerd. Dit is de eerste en meest belastingrijke free zone. Dubai kent inmiddels circa 30 Free Zones. In de andere Emiraten (Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm al Quwain, Ras al Khaimah en Fujairah) bevinden zich 9 Free Zones. We bespreken hier alleen de JAFZ offshore Ltd. Onze adviseurs kunnen u uiteraard informatie verstrekken over de overige Free Zones.
In tegenstelling tot 'normale' vennootschappen, kunnen de aandelen in JAFZ offshore company voor 100% worden gehouden door buitenlanders of buitenlandse vennootschappen. De vennootschap mag in beperkte mate onroerende zaken in Dubai verkrijgen. Er geldt een verbod om handel te drijven of andersoortige bedrijfsactiviteiten te verrichten met personen die woonachtig/gevestigd zijn in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is echter wel mogelijk dat een JAFZ offshore company aandeelhouder is in andere offshore vennootschappen, maar ook onshore vennootschappen, dat wil zeggen lokale Verenigde Arabische Emiraten vennootschappen.
Er moet sprake zijn van minimaal 1 aandeelhouder. Er geldt geen minimum kapitaalseis. De aandelen moeten op naam zijn en kunnen derhalve niet aan toonder worden uitgegeven. Het is niet mogelijk om verschillende aandelen uit te geven. De vennootschap dient te beschikken over 2 directeuren. Dit moeten natuurlijk personen zijn. De vennootschap moet ook beschikken over een secretary. Tenslotte moet de vennootschap een geregistreerd adres (registered office) in de Jebel Ali Free Zone hebben en moet zij een geregistreerde agent (registered agent) aanwijzen.
Hoewel de Verenigde Arabisch Emiraten officieel wel vennootschapsbelasting kennen met een toptarief van maar liefst 50%, wordt deze nauwelijks geheven. In de Free Zone geldt een vrijstelling voor belastingheffing en invoerrechten. De Verenigde Arabische Emiraten kennen geen bronbelasting op dividend, rente en royalty's. De Verenigde Arabische Emiraten hebben met een groot aantal landen, waaronder ook Nederland, een belastingverdrag afgesloten.
Onze adviseur informeren u graag over zaken doen in de Verengde Arabische Emiraten.
Terug terug naar Rechtsvormen
Grenzeloos Fiscaal is een initiatief van Zummum Finance & Tax Law.  
Zummum logo
Openbaar aanbevelen op Google