Contact      Download onze App.      Disclaimer 
GRENZELOOS FISCAAL logo
Zoek op trefwoord.
   Rechtsvormen   Structuren   Fiscaal Internationaal   Onze Werkwijze 
Keuze van rechtsvorm | Veel voorkomende buitenlandse rechtsvormen
LLP (Limited Liability Partnership)
Cypriotische private limited company
Stichting Particulier Fonds (Curaçao)
E-zone vennootschappen (Curaçao)
Jebel Ali offshore company (Dubai)
Bulgaarse EOOD/OOD
Spaanse ETVE
Hongkong Ltd
Hong Kong kent verschillende vennootschapsvormen. Zo bestaat er een besloten (private) vennootschap en een openbare (public) vennootschap en kunnen de vennootschappen limited by shares of limited by guarantee zijn. Limited by shares betekent dat de vennootschap aandeelhouders heeft en dat de aandeelhouders slechts met het ingelegde aandelenkapitaal aansprakelijk zijn voor schuldeisers van de B.V. (m.a.w. de aandeelhouders kunnen alleen hun kapitaalinleg kwijtraken). Limited by guarantee betekent dat de vennootschap geen aandelenkapitaal kent en geen aandeelhouders, maar members die garant staan. Deze garantieverstrekkers maken een belofte om een bepaald bedrag te betalen ingeval van liquidatie van de vennootschap.
Indien u:
uw aansprakelijkheid wilt beperken;
eventueel financiering wilt aantrekken en
uw waarde voor de aandeelhouder wilt generen
dan is een private company limited by shares de geschikte rechtspersoon in Hong Kong.
Een Hong Kong Ltd ken geen minimum kapitaalseis, maar het is gebruikelijk om een vennootschap op te richten met Hong Kong Dollar 1.000 of Hong Kong Dollar 10.000. Er zijn verschillende aandelen mogelijk. De vennootschap moet minimaal 1 directeur hebben, maar daarnaast ook een secretary die inwoner is van Hong Kong. Deze eis geldt niet voor de directeur.
Fiscaal is Hong Kong interessant vanwege haar territoriaal systeem (zoals ook Panama dat kent) en daardoor is Hong Kong eigenlijk geen belastingparadijs in de strikte zin van het woord. Het vennootschapsbelastingtarief bedraagt 16,5% (2013), maar dit geldt alleen voor inkomsten met een in oorsprong in Hong Kong, zogenaamde Hong Kong source inkomsten. Non source inkomsten zijn vrijgesteld van vennootschapsbelasting. Of bepaalde inkomsten source of non source inkomsten zijn, moet nauwkeurig worden bekeken aan de hand van de Departmental Interpretation and Pratice Notes no 21 van de belastingdienst in Hong Kong.
Hong Kong heeft geen bronbelasting op uitgaande dividenden en interesten. Wel kent Hong Kong een bronheffing op uitgaande royalty’s. Hong Kong heeft diverse belastingverdragen afgesloten. Het belastingverdrag tussen Nederland en Hong Kong is pas vanaf 2012 in werking getreden.
Onze adviseurs zijn graag bereid om de mogelijkheid van Hong Kong Ltd. met u te bespreken.
Terug terug naar Rechtsvormen
Grenzeloos Fiscaal is een initiatief van Zummum Finance & Tax Law.  
Zummum logo
Openbaar aanbevelen op Google