Contact      Download onze App.      Disclaimer 
GRENZELOOS FISCAAL logo
Zoek op trefwoord.
   Rechtsvormen   Structuren   Fiscaal Internationaal   Onze Werkwijze 
Keuze van rechtsvorm | Veel voorkomende buitenlandse rechtsvormen
Cypriotische private limited company
Hongkong Ltd
Stichting Particulier Fonds (Curaçao)
E-zone vennootschappen (Curaçao)
Jebel Ali offshore company (Dubai)
Bulgaarse EOOD/OOD
Spaanse ETVE
LLP (Limited Liability Partnership)
Een Limited Liability Partnership (LLP) is een rechtsvorm, waarvan de oorsprong in de Verenigde Staten is gelegen en in 2000 eveneens in het Verenigd Koninkrijk is ingevoerd. In diverse landen wordt de LLP tegenwoordig erkend.
De LLP is eigenlijk te omschrijven als een kapitaalvennootschap zoals een B.V. en N.V. (vanwege de beperkte aansprakelijkheid) , maar vertoont grote gelijkenis met een VOF. (of CV). Een LLP heeft geen directeur, aandeelhouders en geen aandelenkapitaal, maar kent minimaal twee 'members'. Deze members zijn in privé niet aansprakelijk voor eventuele schulden van de onderneming.
Vanuit Nederlands perspectief is een LLP fiscaal transparant en worden de members zelfstandig in de belastingheffing betrokken. De vraag of een member voor de inkomstenbelasting als onderneming wordt aangemerkt –en dus recht heeft op ondernemersfaciliteiten/aftrek- is afhankelijk van de specifieke omstandigheden. De Belastingdienst erkent in ieder geval het ondernemerschap voor beroepsbeoefenaren. Reden waarom de LLP populair is bij accountants-, belastingadvies- en advocatenkantoren.
Afhankelijk van het land van oprichting van de LLP dienen er lokaal enige formaliteiten in acht te worden genomen, zoals een publicatieplicht van een verkorte balans bijvoorbeeld.
Het voordeel van een LLP is dat u als member niet (direct) aansprakelijk bent voor de schulden van de onderneming, maar dat u wellicht wel als ondernemer voor in de inkomstenbelasting kunt worden aangemerkt.
Onze adviseurs vertellen u graag meer over deze rechtsvorm.
Terug terug naar Rechtsvormen
Grenzeloos Fiscaal is een initiatief van Zummum Finance & Tax Law.  
Zummum logo
Openbaar aanbevelen op Google